Zoeken

Vind snel wat je zoekt! Voer hieronder je zoekterm in en klik op "Zoeken" om relevante resultaten te ontdekken.

None

Energielabel voor woningcorporaties

Ook voor woningcorporaties biedt De Duurzame Specialisten de perfecte oplossingen op het gebied van verduurzamen. Wij werken alleen met eigen gediplomeerd personeel waardoor wij de kwaliteit, snelheid en betrouwbaarheid, die wij beloven, ook daadwerkelijk kunnen waarmaken.

Het energielabel (voorheen energie-index) voor woningcorporaties laat zien hoe energiezuinig een gebouw is en wordt bepaald aan de hand van meer dan 150 kenmerken. Op basis van deze kenmerken wordt een energielabel bepaald en geregistreerd. Dit gebeurt door middel van een visuele inspectie van het gebouw.

Liberalisatiegrens

Woningcorporaties en andere verhuurders onder de liberalisatiegrens (oftewel de bovengrens voor het ontvangen van huursubsidie) zijn verplicht om een afschrift van het energielabel beschikbaar te stellen bij verhuur aan een nieuwe huurder. Bij het ontbreken van een geldig energielabel riskeert de verhuurder een boete. Ook is het energielabel belangrijk en nodig om bijvoorbeeld het aantal huurpunten te bepalen voor het woningwaarderingsstelsel, waarmee de maximale huur berekend wordt.

Meerdere energie labels tegelijkertijd aanvragen

Bij gelijkende woningen zijn er mogelijkheden om op basis van representativiteit meerdere woningen tegelijkertijd af te melden. Hierdoor is het mogelijk om niet iedere woning te bezoeken, waardoor wij snel te werk kunnen gaan en zo min mogelijk mensen lastig vallen.

Aanvragen van energielabel

Benieuwd naar hoe een aanvraag voor een energielabel gaat? Kijk hier voor het aanvragen van één energielabel voor een woning. Neemt u bij energie labels voor de gehele voorraad of een deel van de voorraad contact met ons op. Graag zien we door middel van een gesprek of we u ergens mee van dienst kunnen zijn.

Wij zijn gespecialiseerd in het voorzien van een energielabel voor uw sociale huurwoningen. Een goede interactie met huurders staat daarin centraal. Het leveren van kwalitatief goede data, nu en met oog op de toekomst, is voor ons vanzelfsprekend. Door in te spelen op de meest recente ontwikkelingen, zorgen wij dat u en uw woningen klaar zijn voor de toekomst!

Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij komen graag met u in contact.

Bekijk hier het privacybeleid