Duurzaam Bouwen


Over ons

De wereld een stuk duurzamer

De Duurzame Specialisten is een onafhankelijk adviesbureau die u graag adviseert in het verduurzamen van gebouwen, zowel particulier als zakelijk. Ons streven daarbij is om energie te besparen en het comfort te verhogen. Het is een branche waarin veel dingen continu veranderen. Doordat wij gespecialiseerd zijn in het verduurzamen van gebouwen, zijn wij continu op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen. Wij kunnen daardoor u vanuit energetisch oogpunt het best en onafhankelijk adviseren.

Zowel particulieren als bedrijven staan voor een enorme opgave, waar ingewikkelde vraagstukken bij komen kijken. Wij geven antwoord, nu en in de toekomst, op deze ingewikkelde vraagstukken en nemen onze verantwoordelijkheid in het versnellen van de energietransitie.

Wij luisteren goed naar u, nemen de tijd en vertalen vervolgens uw wensen naar technisch haalbare- en de meest rendabele mogelijkheden, met als doel de optimale situatie te creëren voor u. Het streven daarbij is om energie te besparen en het comfort te verhogen. Daarnaast kunnen we snel handelen indien nodig. Mocht de akte op korte termijn bij de notaris moeten passeren is dat geen probleem. Wij denken graag met u mee om op tijd een correct energielabel af te geven.

 

Diploma’s en certificaten

Gediplomeerde adviseurs/ bewijs van vakbekwaamheid (EPA-W & EPA-U)

Wij vinden het erg belangrijk dat al onze medewerkers voorzien zijn van de juiste papieren. Daarom zijn al onze medewerkers gediplomeerd als EPA-W en/of EPA-U adviseur. EPA-W staat voor energie prestatie adviseur woningen en EPA-U staat voor energie prestatie adviseur utiliteitsbouw.

Na het behalen van het examen EPA-W ontvangt de adviseur een energieprestatiecertificaat woningen. Een gediplomeerd EPA-W adviseur is bevoegd om energielabels voor woningen af te geven en maatwerkadviezen op te stellen voor woningen.

 

Gecertificeerd bedrijf (BRL9500)

Naast gediplomeerde adviseurs, is De Duurzame Specialisten als bedrijf zijnde gecertificeerd voor de BRL9500-W en BRL9500-U. Dit houdt in dat wij gecertificeerd zijn om zowel woningen als utiliteitsgebouwen te mogen voorzien van energielabels en maatwerk adviezen met betrekking tot het verduurzamen. Het voordeel voor u als klant is dat u zekerheid hebt op de juiste kwaliteit. Daarnaast kunnen wij u sneller voorzien van een energielabel, omdat wij als bedrijf zijnde zelf gecertificeerd zijn.