Zoeken

Vind snel wat je zoekt! Voer hieronder je zoekterm in en klik op "Zoeken" om relevante resultaten te ontdekken.

None

Energielabel voor bedrijven

Het energielabel (voorheen energie-index) voor bedrijven drukt uit hoe energiezuinig een gebouw is en wordt bepaald aan de hand van meer dan 150 kenmerken. Op basis van deze kenmerken wordt een energielabel bepaald en geregistreerd. Dit gebeurt door middel van een visuele inspectie van het gebouw. Tegenwoordig moet bij iedere verkoop of verhuur een energielabel aanwezig zijn. Daarnaast vragen steeds meer gemeenten en banken bij de financiering om een energielabel.

Werkwijze aanvraag energielabel bedrijven

Nadat u een aanvraag heeft gedaan voor een energielabel, wordt er een afspraak ingepland. Vervolgens worden zowel bouwkundige elementen als installatietechnische elementen geïnspecteerd tijdens een inspectie. De adviseurs moeten o.a. alle oppervlaktes meten die grenzen aan buiten (denk daarbij aan de gevel, de vloer, het dak, de kozijnen en de beglazing), de aanwezige isolatie maar ook alle installaties opnemen die in het gebouw aanwezig zijn (ventilatie, verwarming, koeling, tapwater, verlichting en zonnepanelen).

Alles bij elkaar zijn het meer dan 150 kenmerken die een adviseur moet opnemen. De gemiddelde looptijd van het aanvragen van een offerte tot het opstellen van een rapport is enkele weken. Vanaf het moment dat de inspectie heeft plaatsgevonden, houden we vaak enkele aan voor het uitwerken van het energielabel. Na het uitgegeven energielabel weet u direct hoe energiezuinig uw gebouw is! Mocht u een energielabel op kortere termijn nodig hebben moet u even contact met ons opnemen voor de mogelijkheden.

Kosten energielabel bedrijven

De kosten voor een energielabel voor een bedrijf hangt van verschillende factoren af. Zo zijn bijvoorbeeld het type,- de grootte, de ligging en beschikbare informatie over het gebouw belangrijk. Vandaar dat we voor iedere opdracht een aparte offerte berekenen.

Benieuwd wat voor energielabel uw bedrijfspand heeft? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Bekijk hier het privacybeleid