Zoeken

Vind snel wat je zoekt! Voer hieronder je zoekterm in en klik op "Zoeken" om relevante resultaten te ontdekken.

Particulier

Wat is een energielabel?

Een energielabel laat zien hoe energiezuinig een woning is. De energieklasse wordt bepaald op basis van het primair fossiele energiegebruik, uitgedrukt in kilowattuur per vierkante meter per jaar. Dit wordt uitgedrukt in de letters A++++ (energiezuinig) tot en met G (minst energiezuinig).

Wanneer is een energielabel verplicht?

Het energielabel is verplicht bij de verkoop, verhuur of oplevering van een woning.

Kan ik nagaan of er een geldig energielabel geregristreerd staat op mijn woning?

Op https://www.energielabel.nl/woningen/zoek-je-energielabel/ kunt u nagaan of uw woning voorzien is van een geldig energielabel.

Hoe lang is een energielabel geldig?

Het energielabel is 10 jaar geldig.

Ik wil mijn energielabel verbeteren? Welke maatregel moet ik nemen?

Dat is per woning verschillend en hangt af van meerdere factoren. Voor een gericht advies kan de gecertificeerd adviseur een maatwerkadvies opstellen voor uw woning. Het rapport bevat de huidige situatie van de woning, de maatregelen die genomen kunnen worden om de woning te verduurzamen, een kostenindicatie en de terugverdientijd van de maatregelen.

Een vrijblijvende offerte kunt u via het contactformulier aanvragen. Ook kunt u telefonisch- of via whatsapp een aanvraag doen via telefoonnummer 085 – 004 35 38. Wij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur.

Hoe lang duurt een inspectie en wanneer ontvang ik het energielabel?

Dit is afhankelijk van de grootte van de woning, maar doorgaans duurt de inspectie op locatie ongeveer een half uur tot een uur. U ontvangt uiterlijk binnen een week het energielabel nadat de adviseur is langs geweest!

Wat kost het aanvragen van een energielabel?

Het aanvragen van een offerte voor een energielabel is vrijblijvend. U ontvangt een passende offerte afgestemd op uw woning. De kosten hangen af van het type, de grootte-, de ligging en de aanwezige informatie van de woning.

Bent u benieuwd naar de kosten van het energielabel voor uw woning? Vraag vrijblijvend een offerte aan via het contactformulier of neem telefonisch contact met ons op via 085 – 004 35 38. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 09:00 tot 17:00 uur.

Hoe kan ik een energielabel aanvragen?

U kunt een energielabel aanvragen via het aanvraagformulier op onze site. Ook kunt u telefonisch- of via whatsapp een aanvraag doen. Dit kan op werkdagen op 085 – 004 35 38. Wij zijn bereikbaar tussen 09:00 en 17:00 uur.

Kan ik een boete krijgen als ik niet in het bezit ben van een geldig energielabel?

Een energielabel is verplicht bij de verkoop, verhuur op oplevering van een woning. De eigenaar riskeert een boete wanneer een geldig energielabel ontbreekt. Daarnaast moet, na de boete, het energielabel alsnog worden opgemaakt en geregistreerd. De boete kan oplopen tot € 435,00. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) ziet toe op naleving van deze energielabelplicht. Dit doen zij met terugwerkende kracht.

Is een energielabel verplicht voor een recreatiewoning?

Vanaf 1 januari 2024 is het voor eigenaren van vakantiewoningen (recreatiewoningen) verplicht om een geldig energielabel te hebben bij verkoop of verhuur. Twijfelt u of uw vakantiewoning/recreatiewoning een geldig energielabel heeft? Neem contact met ons op. Wij kijken dit kosteloos voor u na.