Zoeken

Vind snel wat je zoekt! Voer hieronder je zoekterm in en klik op "Zoeken" om relevante resultaten te ontdekken.

None

Energielabel woning particulieren

Het energielabel (voorheen de Energie-Index) drukt uit hoe energiezuinig een woning is en wordt bepaald aan de hand van meer dan 150 kenmerken. Op basis van deze kenmerken wordt een energielabel bepaald en geregistreerd. Dit gebeurt door middel van een visuele inspectie van de woning. Een energielabel mag alleen verstrekt worden door een BRL9500-W gecertificeerd bedrijf. De Duurzame Specialisten is zo’n gecertificeerd bedrijf! Hiermee kunnen wij aan de ene kant de garantie bieden dat u een kwalitatief goed energielabel ontvangt. Anderzijds omdat wij gecertificeerd zijn kunnen wij zelf energielabels noteren, waardoor uw woning sneller voorzien is van het juiste energielabel.

Werkwijze energielabel bij particulieren

Nadat u een aanvraag heeft gedaan voor een energielabel, wordt er een afspraak ingepland. Vervolgens worden zowel bouwkundige elementen als installatietechnische elementen geïnspecteerd tijdens een inspectie. De adviseurs moeten o.a. alle oppervlaktes meten die grenzen aan buiten (denk daarbij aan de gevel, de vloer, het dak, de kozijnen en de beglazing), de aanwezige isolatie maar ook alle installaties opnemen die in het gebouw aanwezig zijn (ventilatie, verwarming, koeling, tapwater en zonnepanelen). Nadat de adviseurs de diverse kenmerken hebben opgenomen begint het uitwerk- en registratieproces op kantoor.

Ruimte voor verbetering

Hoewel tegenwoordig bij een verkoop of verhuur van een woning een energielabel verplicht is, vragen steeds meer gemeenten en banken bij de financiering erom. Daarnaast weten de eigenaren of toekomstig bewoners waar ze aan toe zijn. Na het ontvangen van het energielabel heeft men een goed beeld van de huidige energieprestaties van de woning en is er duidelijkheid waar nog ruimte voor verbetering mogelijk is.

Benieuwd wat voor energielabel uw woning heeft? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Bekijk hier het privacybeleid