Duurzaam Huis

Particulier

Een energielabel laat zien hoe energiezuinig een woning is. De energieklasse wordt bepaald op basis van het primair fossiele energiegebruik, uitgedrukt in kilowattuur per vierkante meter per jaar. Dit wordt uitgedrukt in de letters A++++ (energiezuinig) tot en met G (minst energiezuinig).

Het energielabel is verplicht bij de verkoop, verhuur of oplevering van een woning. 

Op https://www.energielabel.nl/woningen/zoek-je-energielabel/ kunt u nagaan of uw woning voorzien is van een geldig energielabel.

Het energielabel is 10 jaar geldig.

Dat is per woning verschillend en hangt af van meerdere factoren. Voor een gericht advies kan de gecertificeerd adviseur een maatwerkadvies opstellen voor uw woning. Het rapport bevat de huidige situatie van de woning, de maatregelen die genomen kunnen worden om de woning te verduurzamen, een kostenindicatie en de terugverdientijd van de maatregelen.

 

Een vrijblijvende offerte kunt u via het contactformulier aanvragen. Ook kunt u telefonisch- of via whatsapp een aanvraag doen via telefoonnummer 085 – 004 35 38. Wij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur.

Dit is afhankelijk van de grootte van de woning, maar doorgaans duurt de inspectie op locatie ongeveer een half uur tot een uur. U ontvangt uiterlijk binnen een week het energielabel nadat de adviseur is langs geweest!

Het aanvragen van een offerte voor een energielabel is vrijblijvend. U ontvangt een passende offerte afgestemd op uw woning. De kosten hangen af van het type, de grootte-, de ligging en de aanwezige informatie van de woning.

 

Bent u benieuwd naar de kosten van het energielabel voor uw woning? Vraag vrijblijvend een offerte aan via het contactformulier of neem telefonisch contact met ons op via 085 – 004 35 38. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 09:00 tot 17:00 uur.

U kunt een energielabel aanvragen via het aanvraagformulier op onze site. Ook kunt u telefonisch- of via whatsapp een aanvraag doen. Dit kan op werkdagen op 085 – 004 35 38. Wij zijn bereikbaar tussen 09:00 en 17:00 uur.

Een energielabel is verplicht bij de verkoop, verhuur op oplevering van een woning. De eigenaar riskeert een boete wanneer een geldig energielabel ontbreekt. Daarnaast moet, na de boete, het energielabel alsnog worden opgemaakt en geregistreerd. De boete kan oplopen tot € 435,00. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) ziet toe op naleving van deze energielabelplicht. Dit doen zij met terugwerkende kracht.

Terug naar het overzicht