Duurzame Subsidie

Subsidiemogelijkheden

Bent u van plan om uw woning te verduurzamen? Wellicht dat u in aanmerking komt voor subsidie. Wij helpen u graag tijdens dit proces. Welke subsidies zijn er voor particulieren?

  • SEEH – Subsidie Energiebesparing Eigen Huis
  • ISDE – InvesteringsSubsidie Duurzame Energie

SEEH – Subsidie Energiebesparing Eigen Huis
De Subsidie Energiebesparing Eigen Huis is voor particulieren die minimaal 2 isolatiemaatregelen willen uitvoeren. Gemiddeld krijgt u voor het isoleren van uw dak, gevel, spouwmuur, vloer, bodem en glas 20% subsidie vanuit de overheid.

Neemt u minimaal twee isolatiemaatregelen, dan kunt ook subsidie krijgen voor enkele aanvullende maatregelen die energie besparen, zoals een maatwerkadvies, slimme thermostaat, isolerende buitendeur of een energiezuinig ventilatiesysteem. Maakt u uw woning zeer energiezuinig of energieneutraal? Dan kunt u nog een bonussubsidie ontvangen van €4000,-. Wilt u in aanmerking komen voor de Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH)? Hier vindt u de criteria en voorwaarden waar u aan moet voldoen.

ISDE – InvesteringsSubsidie Duurzame Energie
Met de InvesteringsSubsidie Duurzame Energie (ISDE) kunt u een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van een of meer zonneboilers of warmtepompen. Daarmee krijgt u een deel van uw investeringskosten terug na de aanschaf van een warmtepomp of zonneboiler die geïnstalleerd is in een woning waarvoor de omgevingsvergunning is aangevraagd voor 1 juli 2018 (datum vervallen gasaansluitplicht). Wilt u in aanmerking komen voor de InvesteringsSubsidie Duurzame Energie? Hier vindt u de criteria en voorwaarden waar u aan moet voldoen.

Gemeentelijke subsidies
Naast bovenstaande subsidieregelingen kan het voorkomen dat uw provincie en/of gemeente extra subsidieregelingen aanbiedt. Wilt u weten of er aanvullende subsidiemogelijkheden zijn in uw provincie en/of gemeente, check het via de Energiesubsidiewijzer van de Rijksoverheid.

Hulp nodig? Wij helpen u graag!
De Duurzame Specialisten weet als geen ander dat het uitzoeken en aanvragen van subsidie een tijdrovende klus is. Wij adviseren en ondersteunen u daarom graag tijdens dit proces. Vraag vrijblijvend een offerte aan.