Zoeken

Vind snel wat je zoekt! Voer hieronder je zoekterm in en klik op "Zoeken" om relevante resultaten te ontdekken.

energie-index-woning

Energielabel recreatiewoning (vakantiewoning) verplicht per 1 januari 2024

Is een energielabel verplicht voor een recreatiewoning?
Vanaf 1 januari 2024 is het voor eigenaren van recreatiewoningen (vakantiewoningen) verplicht om een geldig energielabel te hebben bij verkoop of verhuur. Twijfelt u of uw recreatiewoning / vakantiewoning een geldig energielabel heeft? Neem contact met ons op. Wij kijken dit kosteloos voor u na.

Meerdere recreatiewoningen (vakantiewoningen) voorzien van een energielabel

Door onze ruime ervaring in het seriematig opnemen van woningen kunnen wij het energielabel voor uw recreatiewoningen tegen scherpe tarieven aanbieden. Neem contact op met De Duurzame Specialisten voor een kennismaking en uitzetting van een plan van aanpak. Dit aanbod geldt alleen als op korte termijn opdracht gegeven wordt, zodat wij dit efficiënt kunnen inplannen over 2023.

Wie kan dit energielabel recreatiewoningen opstellen?

Het opstellen van een energielabel voor een recreatiewoning (vakantiewoning) dient door een gediplomeerd adviseur te gebeuren. Daarnaast dienst het bedrijf wat het energielabel recreatiewoning registreert gecertificeerd te zijn. De Duurzame Specialisten werkt enkel met vakbekwame adviseurs in eigen loondienst en is als bedrijf volledig zelfstandig gecertificeerd. Dit geeft ons de mogelijkheid snel te kunnen schakelen en u de zekerheid dat de energielabels de hoogst mogelijke kwaliteit hebben.

Wat zijn de kosten van een energielabel?

Dit is met name afhankelijk van de hoeveelheden waarin er efficiënt seriematig gewerkt kan worden, de complexiteit van de recreatiewoningen en de beschikbaarheid van actuele bouwkundige op schaal en installatietechnische tekeningen en beschrijvingen. Bent u benieuwd wat dit betekent voor u? Vraag vrijblijvend een offerte op of neem contact met ons op. Wij helpen u graag!

Hoe ziet het proces eruit?

  1. U neemt contact met ons op of vraagt een offerte aan via onze website.
  2. Wij stellen vervolgens de offerte voor u op.
  3. Nadat u opdracht heeft verleend, nemen wij contact met u op en plannen wij de opname(s) in.
  4. In de tussentijd vragen wij de beschikbare bewijslast op zodat wij ons optimaal kunnen voorbereiden (denk daarbij aan o.a. bouwkundige-/installatietekeningen, plattegronden, facturen etc.).
  5. Op de afgesproken datum en tijd voeren onze gediplomeerde adviseurs de inspecties uit.
  6. Na de inspectie(s) op locatie, werken de adviseurs de gegevens verder uit op kantoor. Binnen één week nadat de adviseurs langs zijn geweest, ontvangen jullie van ons het energielabel/de energielabels.

Energielabel recreatiewoningen aanvragen?

Heeft u een recreatiewoning (vakantiewoning) of meerdere recreatiewoningen (vakantiewoningen)? Dan is het energielabel verplicht per 1-1-2024 bij verkoop of verhuur uw recreatiewoning. Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen alle zorgen uit handen en zorgen ervoor dat u een geldig energielabel heeft voor de wettelijke verplichting van 1 januari 2024.

De Duurzame Specialisten is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur. Wilt u liever teruggebeld worden? Ga dan naar onze contactpagina en vul daar uw gegevens in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Tel: 085 - 004 35 38
Mail: info@deduurzamespecialisten.nl